Press "Enter" to skip to content

Blackjack – Beberapa Petua Untuk Membelah Kad Anda

admin 0

Adalah sangat biasa bagi pemula untuk mengecewakan diri mereka dalam permainan Blackjack dengan gagal memberikan kad permulaan berpasangan mereka pada waktu yang tepat. Mereka yang kurang mengetahui tentang permainan ini mungkin gagal memberikan kad mereka; sementara yang lain berkongsi rakan mereka secara konsisten.

Pemain Blackjack yang bijak akan mendapati media gembira klik http://mega888user.com. Tujuan untuk menguruskan kad anda adalah, semestinya memanfaatkan sepenuhnya. Tetapi – untuk alasan ini – adalah penting bahawa anda belajar untuk tidak membiarkan kerakusan terbawa-bawa.

Lima peraturan mudah tetapi penting untuk memisahkan kad diberikan di bawah:

1- Membelah sepasang 10 atau kad muka selalu menjadi idea yang tidak baik. Tangan ini (dibuat pada 20-an) sedekat mungkin; jadi teruskan tangan anda dan kumpulkan kerepek anda. Sentiasa. (Membelah kad anda dengan tangan peniaga yang lemah mungkin menggoda; tetapi, dalam jangka masa panjang, ini adalah strategi kalah.)

2 – Mainkan pasangan 5s seperti 10. Kecuali jika peniaga mempunyai ace atau 10, menggandakan pasangan 5s anda adalah idea terbaik.

3 – A 16 adalah tangan yang tidak baik. Mungkin tangan yang paling teruk. Oleh itu, selalu bahagikan sepasang 8s – bertukar menjadi sepasang 18-an dan nikmati peniaga mendapat 17s atau tolak!

4 – Perpecahan terbaik yang boleh anda buat adalah dengan sepasang as. Perpecahan ini sangat bagus, sebenarnya, banyak peraturan kasino menyatakan bahawa, setelah berpisah, anda harus mengambil kemenangan anda dan pergi. Walaupun begitu: sentiasa memisahkan ace anda!

5 – Sekiranya peniaga mempunyai 5 atau 6, pisahkan pasangan lain. Pada ketika ini, dia sangat lemah, jadi ini adalah peluang yang tepat untuk mendapatkan wang sebanyak mungkin di atas meja. Malah tangan yang paling lemah yang anda miliki berpotensi untuk mengalahkan ini.

Sekiranya anda mempunyai kad lain, lebih baik memisahkannya dari kad yang lebih lemah. (Kad lebih lemah dari 2 hingga 6.) Tangan yang lebih kuat harus dipukul. (Tangan yang lebih kuat merangkumi dari 8 hingga ace.)

Satu-satunya keadaan di mana peraturan ini tidak selalu berlaku adalah keadaan di mana anda mempunyai pasangan 9, pasangan 4 atau peniaga mempunyai 7.

Matlamat untuk 18. Oleh itu, kecuali jika peniaga mempunyai 5, 6 atau lebih tinggi, anda pasti mahu mendapatkan pasangan 4s. Walau bagaimanapun – melainkan jika peniaga menunjukkan 7, 10 atau ace – anda harus memisahkan 9 pasang. Ini mungkin kelihatan berlawanan dengan intuisi, tetapi ada strategi blackjack yang penting di sebalik langkah ini.

A 7 yang hampir pasti dapat anda kalahkan. Dan apabila anda mempunyai 18, anda harus berhati-hati dengan kad dealer premium. Dalam permainan rata-rata, kita dapat mengira bahawa baki perpecahan adalah langkah terbaik yang boleh anda buat.

Tangan paling sukar untuk dimainkan? Seorang peniaga 7.

Cara terbaik untuk bermain dengan peniaga 7 adalah dengan memukul 4 atau 6 dan memisahkan pasangan yang lain. Ini pasti permainan yang sangat tajam; tetapi dalam jangka masa panjang, anda akan dapati pasangan pemisah 2, 3, 7, dan 8 akan memberikan hasil terbaik berbanding peniaga 7.

Peraturan ini telah dicuba dan diuji, dan anda akan mula melihat manfaatnya. Cuba dan hafalnya, jika anda boleh; tetapi jangan takut menjadikan kad flash sebagai rujukan semasa bermain di awal.

Semoga berjaya dengan permainan anda; tetapi, seperti kebanyakan permainan kad, peraturan utama Blackjack adalah mudah: bersenang-senang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *